Organisatie

AM ontwikkelt op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met belanghebbenden.

AM, Inspiring Space – onze visie en missie

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living and working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. Bekijk hier onze campagne gebaseerd op de vijf thema’s. 

In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM opereert vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Door aantrekkelijke nieuwe gebieden te ontwikkelen en bestaande te transformeren, geven we vorm en inhoud aan het Nederland van vandaag en morgen. We maken ruimte voor wonen, werken en verblijven – op een duurzame manier en in nauwe samenwerking met belanghebbenden. AM Real Estate Development (AM RED) is de specialist voor activiteiten op het gebied van commercieel vastgoed.

De projecten van AM krijgen ruime erkenning, mede getuige prestigieuze prijzen voor onder meer Kerkelanden, Hilversum (NRW Jaarprijs), Emerald, Amsterdam (Amsterdamse Nieuwbouwprijs, Villa Mokum, Amsterdam (Amsterdamse Nieuwbouwprijs), Newport Nesselande, Rotterdam (Neprom Prijs en Neprom Publieksprijs), het kantoorgebouw Forum, Amsterdam (Mipim Award en FGH Prijs), Regenboog Park, Tilburg (ULI Award), Chassé Park, Breda (Neprom Volhardingsprijs), Huijgensgracht, Vogelweide-Ypenburg en Duindorp, Den Haag (Nieuwe Stad Prijs), Hof der Verademing, Den Haag (WoonAward Haaglanden), Abtstraat, Maastricht (Victor de Stuersprijs), winkelcentrum Overkapel, Utrecht, Centrumplan Etten-Leur, Spuikwartier, Den Haag en Villa Arena, Amsterdam (alle vier gehonoreerd met de NRW Jaarprijs).

AM in retrospectief

AM is ontstaan in 2002 doordat Amstelland Ontwikkeling haar branchegenoot Multi Development Corporation overnam. Amstelland en Multi gingen samen AM vormen. De onderneming ontwikkelde woongebieden, kantoren, winkelcentra en vrijetijdsvoorzieningen in tal van Europese landen. De onderneming was genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en was een AMX-fonds. In 2006 werd de onderneming gesplitst en van de beurs genomen en is AM onderdeel geworden van Koninklijke BAM Groep.

In 2010 fuseerde AM met BAM Vastgoed en sindsdien vormen zij samen de gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Daarmee is AM de voortzetting van ontwikkelingsondernemingen zoals Amstelland Vastgoed, Wilma Vastgoed, HBG Vastgoed en BAM Vastgoed. Deze vier ondernemingen zijn sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw alle toonaangevend geweest in de markt van gebieds- en vastgoedontwikkeling. AM heeft hiermee in de loop der jaren royaal meer dan 100.000 gezinnen voorzien van nieuwe woonruimte, alsmede in geheel Nederland spraakmakende werk-, winkel- en vrijetijdsvoorzieningen ontwikkeld.

Klik hier voor het organogram van AM

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024