Inclusieve stad

De Inclusieve stad volgens AM

Genieten van een stad voor iedereen

Hoe zorg je ervoor dat de stad bereikbaar blijft voor iedereen? Waar ook gezinnen met kinderen in een ontspannen sfeer kunnen genieten van het dynamische stedelijke leven? Leefbaar en aantrekkelijk. Met BABEL laten we zien dat inclusiviteit voor ons betekent: bijdragen aan een fijne stad die betaalbaar blijft voor al haar bewoners. Hier aan de Rotterdamse Lloydpier, een voormalig havengebied nabij het stadscentrum, dragen we met BABEL bij aan een nieuw, dynamisch stadsgebied met een mooie mix van wonen, werken en recreëren.

BABEL is een levendig en eigenzinnig gebouw, met een grote verscheidenheid aan gestapelde gezinswoningen met veel buitenruimte. Er loopt een gemeenschappelijke ‘straat’ rondom het gebouw naar boven die de woonlagen met elkaar verbindt en aansluit op de levendige woonomgeving. Alle woningen hebben meerdere slaapkamers, waardoor ze geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ze bieden eveneens voldoende ruimte om thuis te werken.

Door de rijke groenvoorziening op de terrassen krijgt BABEL een natuurlijke en prettige uitstraling. Bovendien kunnen bewoners gebruik maken van de collectieve tuin tussen de woongebouwen van Lloyd Yard en BABEL. Ook worden bewoners gestimuleerd om meer de fiets te pakken door de uitstekende fietsbereikbaarheid en een goed toegankelijke fietsberging op de begane grond van het gebouw. Dit draagt eraan bij om van de omgeving een autoluw en duurzaam woongebied te maken.

De Inclusieve stad volgens AM

Met BABEL dagen we onszelf en onze partners uit om ruimte te creëren voor iedereen. Want door de juiste ingrediënten te kiezen en plekken te creëren waarmee mensen zich kunnen identificeren, maken we een stad voor iedereen. Want, als mensen zich verbonden voelen met een stad, leeft een stad.

Gemeenten, bewoners, ondernemers en ontwikkelaars zullen concrete stappen moeten zetten om dit samen te realiseren. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is, dat we voldoende ruimte creëren voor uiteenlopende groepen. Want variatie en differentiatie zijn onmisbaar voor een leefbare, inclusieve stad.

Vijf kernthema’s

Inclusieve stad is één van de vijf kernthema’s aan de hand waarvan AM invulling geeft aan haar missie. De andere vier zijn: Healthy Urban Living & Working, Stad- en gebiedmaker, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Wij leggen de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling. De vijf kernthema’s vormen daarbij het inspirerende uitgangspunt voor onszelf en onze partners. Zo blijven we elkaar uitdagen om te komen tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Wat dat voor u kan betekenen?

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022