Inclusieve stad

De Inclusieve stad volgens AM

Genieten van een stad voor iedereen

Hoe zorg je ervoor dat de stad bereikbaar blijft voor iedereen? Leefbaar en aantrekkelijk. Een stad waar ook gezinnen met kinderen in een ontspannen sfeer kunnen genieten van het dynamische stedelijke leven? En die ook haalbaar en betaalbaar blijft voor jongeren en starters?

Gezinnen voelen zich veilig en thuis in woongebouw Babel, aan de Rotterdamse Lloydpier. Hier in dit voormalige havengebied nabij het stadscentrum, dragen we bij aan een nieuw, dynamisch stadsgebied met een mooie mix van wonen, werken en recreëren. Babel is een levendig en eigenzinnig gebouw, met een grote verscheidenheid aan gestapelde gezinswoningen met veel buitenruimte. Alle woningen hebben meerdere slaapkamers, waardoor ze geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ze bieden bovendien voldoende ruimte om thuis te werken.

In gebiedsontwikkeling Cruquiuswerf laten we zien hoe we in Amsterdam bijdragen aan een aantrekkelijke, bruisende, diverse leefomgeving, waar het fijn wonen is voor iedereen. Hier vind je verschillende woningtypen zoals urban apartments, townhouses en penthouses. Met een mooie mix van koop en middeldure huur. En de ontwikkeling van Friends-woningen, waarbij je met een aantal vrienden of vriendinnen een appartement deelt. Waardoor dit nieuwe stuk stad, gelegen in het Oostelijk Havengebied, ook betaalbaar is voor jongeren en starters.

De Inclusieve stad volgens AM
Met woongebouwen als Babel en gebiedsontwikkelingen als Cruquiuswerf dagen we onszelf en onze partners uit om ruimte te creëren voor iedereen. Want door de juiste ingrediënten te kiezen en plekken te creëren waarmee mensen zich kunnen identificeren, maken we een stad voor iedereen. Want, als mensen zich verbonden voelen met een stad, leeft een stad.

Gemeenten, bewoners, ondernemers en ontwikkelaars zullen concrete stappen moeten zetten om dit samen te realiseren. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is, dat we voldoende ruimte creëren voor uiteenlopende groepen. Want variatie en differentiatie zijn onmisbaar voor een leefbare, inclusieve stad.

Vijf kernthema’s
Inclusieve stad is één van de vijf kernthema’s aan de hand waarvan AM invulling geeft aan haar missie. De andere vier zijn: Healthy Urban Living & Working, Stad- en gebiedmaker, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Wij leggen de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling. De vijf kernthema’s vormen daarbij het inspirerende uitgangspunt voor onszelf en onze partners. Zo blijven we elkaar uitdagen om te komen tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Wat dat voor u kan betekenen?

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024