AM en Blauwhoed geven startsein realisatie Dok & Kaai op hotspot Müllerpier in Rotterdam

Gebiedsontwikkelaars AM en Blauwhoed (Mullerpier C.V.) hebben het officiële startsein gegeven voor de realisatie van Dok & Kaai op de Müllerpier in Rotterdam. Het plan ligt op een unieke locatie aan het water van de Nieuwe Maas en op loopafstand van de binnenstad. Het aanbod met in totaal 40 woningen varieert van driekamerappartementen en maisonnettes tot aan ruime eengezinswoningen voor een breed publiek. Dok & Kaai en de woontoren STACK zijn de afrondende projecten die worden gerealiseerd in de gebiedsontwikkeling Müllerpier.

Dok & Kaai

Het plan Dok & Kaai bestaat uit 31 driekamerappartementen, drie tweelaagse maisonnettes en zes drielaagse eengezinswoningen. Een deel van de appartementen en de maisonnettes liggen aan de Müllerkade en hebben een fraai uitzicht over de Nieuwe Maas en op de Euromast. Aan de andere zijde liggen eengezinswoningen aan een rustige woonstraat ofwel aan het naastgelegen park. De overige appartementen kijken uit op het middenplein en vanaf de hoger gelegen verdiepingen ook op de Sint-Jobshaven. Alle woningen zijn verkocht. Het ontwerp van de woningen komt van KCAP. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. Volgens planning is de oplevering van Dok & Kaai in het derde kwartaal van 2024.

Van oud haventerrein naar populair en stoer levendig woon- en werkgebied

Müllerpier is één van de pieren in het Lloydkwartier. Het oude haventerrein is inmiddels getransformeerd naar een creatief en dynamisch woon- en werkgebied. AM en Blauwhoed hebben gezamenlijk binnen deze gebiedsontwikkeling 600 woningen ontwikkeld en gerealiseerd in elf woongebouwen. Met de realisatie van de laatste twee woonblokken Dok & Kaai en woontoren STACK is de Müllerpier straks voltooid.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024